Jean Tinguely Machinespektakel

In het Stedelijk Museum is nu ‘het grootste overzicht ooit in Nederland van avant-garde kunstenaar Jean Tinguely’ te zien. En zo ook de publieksfilm die wij hiervoor produceerden. De film biedt een beknopte introductie op de tentoonstelling en op de veelzijdige kunstenaar. Tinguely staat bekend als maker van speelse en vrolijke machines, maar was was meer dan dat. Hij organiseerde legendarische tentoonstellingen, maakte zelfdestructieve machines die het instituut ‘kunst’ ter discussie stelden, vormde samen met Niki de Saint Phalle de ‘Bonnie & Clyde’ van de kunstwereld, zette de abstracte schilderijen van zijn voorgangers in beweging, en ga zo maar door. De film is rijkelijk gevuld met archiefbeeld en conservator Margriet Schavemaker praat het allemaal aan elkaar.

De film draait in het Stedelijk Museum én hieronder:

Jean Tinguely Machine spectacle from ARTtube on Vimeo.

Producent: Mals Media
Productie en redactie: Else Siemerink
Camera en montage: Florian Koch