Opwinding – Een tentoonstelling van Rudi Fuchs

Productie en redactie voor de video waarin Bart Rutten (Hoofd Collectie Stedelijk Museum) Rudi Fuchs interviewt over de tentoonstelling Opwinding, die t/m 2 oktober 2016 in het Stedelijk Museum te zien is.

Bekijk de film hier.

Schermafbeelding 2016-09-05 om 15.46.27

Rudi Fuchs is als oud-directeur van het Stedelijk Museum uitgenodigd om op zijn eigen, kenmerkende wijze een tentoonstelling samen te stellen. Hij kijkt terug op de aankopen die hij deed in zijn lange loopbaan en waarmee hij bijdroeg aan de vorming van de Collectie Nederland. Hij toont veel van zijn verwervingen uit de musea waar hij directeur was: het Van Abbemuseum, Gemeentemuseum Den Haag en Stedelijk Museum Amsterdam.

In deze video gaan Bart Rutten (Hoofd Collectie Stedelijk Museum) en Rudi Fuchs met elkaar in gesprek over zijn keuzes en mijlpalen. Mensen die een belangrijke rol speelden in zijn carrière, zoals Nicholas Serota (directeur Tate Gallery, Londen) en Toon Verhoef (kunstenaar), leggen Fuchs interessante vragen voor.