Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Research, interviews, productie en redactie voor drie films over het verleden, heden en de toekomst van werklandschappen in Nederland. De films zijn onderdeel van de installatie van het Planbureau voor de Leefomgeving op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Met Mals Media, in opdracht van Studio Spomenik.

De installatie is t/m 10 juli 2016 te zien in de Fenixloods in Rotterdam.

 

IABR still

Over de installatie:

Waar en hoe werknemers werken, het aanzien van de gebouwde omgeving en de mobiliteitspatronen zijn de afgelopen decennia sterk veranderd. Met tekst, video en datavisualisatie geeft het PBL een beeld van deze processen. De interactieve installatie laat zien dat niet alleen economische ontwikkelingen en ruimtelijke ordening het werklandschap beïnvloeden. Ook beleid, demografie, mobiliteit, technologie en tijdsgeest laten hun sporen na.