Amsterdam Landmarks

Pers en publiciteit voor de tentoonstelling Amsterdam Landmarks van Johannes Verwoerd.

Over Amsterdam Landmarks

Amsterdam Landmarks toont een ander Amsterdam. Een Amsterdam dat je bekend voorkomt, maar niet direct kan plaatsen. In de fotocollages zijn iconische gebouwen zorgvuldig van de kaart geveegd. De beelden sporen de kijker aan om opnieuw naar zijn omgeving te kijken en te reflecteren op de ruimtelijke ordening en identiteit van Amsterdam. Of de nieuwe stadsgezichten een verbetering zijn, kan je zelf komen beoordelen.

Dam. Courtesy of Johannes Verwoerd

Dam. Courtesy of Johannes Verwoerd

Als we een aantal gebouwen van de Amsterdamse kaart zouden vegen, zou dat behoorlijk wat ruimte opleveren. De Nederlandsche Bank was toch al een doorn in het oog en zonder het Rijksmuseum wordt de stad een stuk rustiger. De nieuwe lappen grond kunnen we teruggeven aan de natuur of volbouwen met woontorens. De stadsplanning zou weer open liggen.

Maar wat is een stad zonder monumenten? Zijn de Waag en het Concertgebouw niet onderdeel van de identiteit van Amsterdam? En fietsen we niet liever over een volle Dam met Paleis dan over een leeg plein? Wat de nieuwe stadsgezichten voor de stad betekenen is aan de kijker.

Centraal Station. Courtesy of Johannes Verwoerd

Centraal Station. Courtesy of Johannes Verwoerd

De tentoonstelling was van 4 maart t/m 22 april te zien in het publieke deel van het stadhuis. De set ansichtkaarten is te koop bij diverse boekhandels en via de website. Voor meer info klik hier.