Philippe Van Snick

Research, interview en productie voor de film over kunstenaar Philippe Van Snick voor zijn tentoonstelling in De Hallen. In opdracht van Mals Media.

Bekijk de film hier.

Over de tentoonstelling en de film:

In De Hallen Haarlem is vanaf 16 januari een solotentoonstelling te zien van de Belgische kunstenaar Philippe Van Snick. De tentoonstelling brengt werk bij elkaar van 1968 tot nu, uit een zeldzaam consistent oeuvre dat buiten België nauwelijks bekendheid geniet. Beïnvloed door de conceptuele en minimalistische avantgardes van de jaren 60 ontwikkelt Van Snick vanaf eind jaren 70 op basis van systematische methodiek een volstrekt eigen soort abstracte schilderkunst. In het licht van de opnieuw opgeleefde interesse in abstracte schilderkunst en de algoritmische structuren van ‘het digitale’ onder een jonge generatie kunstenaars hebben de artistieke ideeën van Van Snick hernieuwde betekenis gekregen.

De video toont de kunstenaar in zijn atelier in Brussel, voorafgaand aan de opening van zijn tentoonstelling in De Hallen Haarlem.

Te zien t/m 16 mei 2016