Happy Industry

Rudimentaire machines, rokende ovens, zwarte wolken, industrieel kabaal en noeste arbeid:

in het weekend van 12, 13 en 14 september heeft Stichting AVL-Mundo industrie naar het hart van Rotterdam gehaald met het festival Happy Industry. Het Museumpark werd omgetoverd tot een tijdelijke nederzetting en kreeg het uiterlijk van een rokend industriegebied. Met een ijzer- en bronsgieterij en smederij als middelpunt speelde zich gedurende drie dagen een doorlopend programma af voor deelnemers en publiek, ter viering van de industrie.

Kunstenaars, ontwerpers en makers – Peter Rogiers, Rossella Biscotti & Kevin van Braak, Frederik Molenschot, Paul Geelen, IJzerij Paulus, Atelier Van Lieshout e.a. – experimenteerden met industriële productieprocessen en waren met knarsende machines en rokende ovens aan het gieten, smelten en smeden.

Deze plaatselijke neo-Industriële revolutie werd ontketend met ondersteuning van de Gemeente Rotterdam, Het Nieuwe Instituut en Rotterdam Festivals en met behulp van Van Uden Logistics, Fondel, Inashco en Caldic BV.