De Stad 3D

Inrichting, productie, tekst en PR voor de tentoonstelling De Stad 3D in Museum Hilversum, in samenwerking met Imke Ruigrok.

Door middel van drie deeltentoonstellingen – Historie, Street Art en Toekomstvisies – geeft De Stad 3D een overzicht van de ontwikkeling die een stad doormaakt.

DE_STAD_3D

 

Historie

Geen stad zonder zijn geschiedenis. In deze tentoonstelling wordt teruggeblikt op het ontstaan van deze stad; Hilversum. De collectie vertelt het verhaal van de eerste archeologische opgravingen tot aan de laatste ontwikkelingen van de Mediastad. Met o.a. Willem M. Dudok, Piet Elling, Johan Briedé, Anton Mauve en James de Rijk.

Street art

Museum Hilversum brengt de kunst van de straat naar het museum. We zien hoe de wereld van de graffiti zich heeft ontwikkeld en steeds meer verschuift naar de beeldende kunst. Dit levert soms bijna poëtische werken op met humor en verrassing. Met BLU, Banksy, Erosie, Delta, Zedz, I Have Pop, Blek Le Rat, Evol, Sebastian Denz, Ryan McGinnes, Rutger Pauw, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Space Invader en meer.

Toekomstvisies

Hier komen de visies van kunstenaars en architecten op de stad. Wat zijn de vraagstukken en dilemma’s van nu, maar ook wat zijn de kansen voor het bouwen voor de toekomst? We zien groene en duurzame oplossingen. Er is ruimte voor innovatie en er ontstaan interdisciplinaire samenwerkingen. Met o.a. Hans Wilschut, John Körmeling, Gabriel Lester, Anne Holtrop, Rob Voerman, Vocus Architecten bna, Moost Architectuurwerkplaats, Doepel Strijkers Architecten, Nick Ervinck, Rietveld Landscape, Geert Goiris en Jeanne van Heeswijk.

De tentoonstelling was te zien van 15 april t/m 15 augustus 2011.